در زمان آیتالله شاهآبادی، استفاده از بیسیم و رادیو در ایران تازه رایج شده بود، ولی چون وسایل ارتباط جمعی به دست حکومت رضاخان اداره میشد، بیشتر برنامههای آن مبتذل، ضد اسلامی و مروج فرهنگ غرب بود. این امر موجب شد که عدهای از علماء معتقد به حرمت تمام برنامههای آن شوند و به حرمت […]
در زمان آیتالله شاهآبادی، استفاده از بیسیم و رادیو در ایران تازه رایج شده بود، ولی چون وسایل ارتباط جمعی به دست حکومت رضاخان اداره میشد، بیشتر برنامههای آن مبتذل، ضد اسلامی و مروج فرهنگ غرب بود.
این امر موجب شد که عدهای از علماء معتقد به حرمت تمام برنامههای آن شوند و به حرمت استفاده از آن فتوا دهند.
در این حال عدهای از مردم نزد آیتالله شاهآبادی رفته، از ایشان درباره جواز استفاده از این وسایل سؤال کردند. ایشان ضمن اظهار تأسف از اینکه این وسیله تبلیغ خوب، در دست مسلمانان نیست فرمودند: «رادیو، همچون زبان گویایی است که هم میتواند به دانش و فرهنگ خدمت کند، هم میتواند گفتارهای ناصواب بگوید. بنابراین خرید و نگهداری آن برای استفاده از برنامههای مفید، مانعی ندارد.»
در دورانی که بلندگو تازه رواج یافته بود و تعدادی از علماء استفاده از آن را مجاز نمیدانستند، ایشان در پاسخ عدهای از مردم که از ایشان پرسیدند: «آیا اجازه میدهید بلندگویی خریده و در مسجد نصب کنیم؟» جواب دادند: «این چه سؤالی است؟! حتماً آن را تهیه کنید که تا من زندهام، حجت بر مردم تمام شود که این وسیله گناه ندارد و نگهداری آن و نیز استفاده از آن در موارد صحیح، نه تنها زیانی ندارد، بلکه لازم است.»
نظرات